توصیه های بهداشتی برای برنامه نویس شدن

توصیه های بهداشتی برای برنامه نویس شدن

۱- استراحت نکنید

اگر میخواهید به جمع برنامه نویسان بپیوندید این نکته رو یادتون باشه که هیچ comfort zoneیی در برنامه نویسی وجود نداره، همه چیز جدیده از مشکلاتی که بر سر راه شما قرار میگیره تا تکنولوژیهایی که هرروز عوض میشه، پس اگر دوست دارید قدم در دنیای برنامه نویسی بگذارید اونهم بطور جدی و نه آماتور، خودتون رو برای درگیری های ذهنی روزانه آماده کنید.

۲-به هیچ شرکتی اعتماد نکنید

قبل از اینکه بخوام این نکته رو بسط بدم یک سوال میپرسم، ما برای چی برنامه مینویسیم؟

قطع به یقین جواب خیلی از دوستان “کسب درآمد” خواهد بود، پس بدونید غولهایی هستند به مراتب از نظر فکری و مالی بزرگتر از من و شما که اونها هم برای “کسب درآمد” و نه کار خیرخواهانه شروع به تولید ابزارها و ملزومات برنامه نویسی کرده اند، شرکتهایی مثل مایکروسافت، اوراکل، بورلند، اپل و … هیچکدوم از این شرکتها خدا نیستند بلکه اونها هم آدمیزادند مثل من و شما و دقیقاً مثل من و شما خطا کار! وحی منزل هم نازل نشده که برفرض مایکروسافت بهترین راه حلهای نرم افزاری رو ارائه میده و یا اوراکل در همه شرایط بهترین نرم افزارها رو ارائه میده. کما اینکه همین شرکتهای معظم در خیلی از برحه های زمانی خطی مشی کلی سازمانشون رو تغییر دادند و باعث مشکلات فراوانی برای مشتریانشون شدند، پس هیچوقت به هیچ شرکتی عشق نورزید چون اونها هم عاشق مشتریانشون نیستند!

۳-کار گروهی یاد بگیرید

من یه مثالی رو سرکلاسهام میزنم در مورد نان و نحوه درست شدن اون و اینکه حداقل افرادی که برای به دست آمدن آرد و سپس پخت نان لازمه ۲نفر هست (البته مسلماً میشه همه کارهای مربوط به تهیه و پخت نان رو یک نفری انجام داد ولی این پروسه واقعاً طاقت فرسا میشه). خب حالا شما فرض کنید میخواهید یک سیستم پیچیده نرم افزاری درست کنید که بایستی یک مشکل از یک بخشی از جامعه رو حل کنه چطور انتظار دارید انفرادی کار کنید با وجود پیچیدگی موجود در سیستم؟

۴-دید جهانی داشته باشید

حتماً مستحضر هستید که در مختصات جغرافیایی که ما زندگی میکنیم عملاً هیچگونه نوآوری در زمینه آی تی رخ نمیده؟ این یعنی ما game changer نیستم(بنا به هر دلیلی) پس لطف کرده همیشه توی اخبار باشید و به دنیای اطرافتون نگاه کنید ببنیید بقیه دارند با چی کار میکنند و به کدوم سمت حرکت میکنند، صرف کسب درآمد در یک یا دو سال آینده در محلی که در آن زندگی میکنید دلیلی بر تضمین شغلی برای شما در آینده نخواهد بود.

۵-به روز باشید

این نکته تلفیقی هست از نکات ۱ و ۴ اما در اینجا بیشتر منظورم یادگیری تکنولوژیهای به روز دنیا هست مثل یادگیری زبان برنامه نویسی جدید و یا یادگیری یک فریمورک جدید کار با سیستمهای جدید، مثلاً لطف کرده هر ده سال یکبار یک نسخه از اوبنتو و یا لینوکس مینت رو نصب کنید تا متوجه بشید همه دنیا ویندوز نیست!

۶-روشهای برنامه نویسیتون رو بهتر کنید

صرف اینکه از ۲۰ سال پیش تا به امروز میتونستید با یک حلقه for ساده در همه کلکسیونها و اشیا چرخ بزنید به این معنی نیست که نباید foreach رو یاد بگیرید!

۷-متعهد و با اخلاق باشید

مهمتر از برنامه نویس حرفه ایی شدن، در دنیای واقعی باید یادبگیرید که اخلاق داشته باشید، باید معنی تعهد کاری رو درک کنید، باید به این نکته توجه داشته باشید که کارفرما نیاز به افراد متخصص و متعهد داره، صرف تخصص داشتن شما رو به جایی نمیروسنه. برفرض اگر قول دادید که ۱۰ روز دیگه فلان کار رو انجام بدین حتماً اون کار رو تا همون روز انجام بدین حتی اگه شده از خوابتون بزنید، اینطوری کارفرما روی شما حتماً جور دیگه ایی حساب باز میکنه. در کنار مسئله تعهد با اخلاق بودن هم مهمه، آدمهای گنده دماغ و بی ادب در کار گروهی محکوم به شکستند!

۸-یادبگیرید تشکر کنید

این نکته هم برای تازه کارها مفیده و هم برای اونایی که فکر میکنند مادرزاد برنامه نویس بودن! یه مثلی هست که میگه “همه چیز رو همگان دانند”، پس اگر چیزی از همکار بقل دستیت و یا رفیقت یادگرفتی حتماً تشکر کن چون با اینکارت اون رو راقب میکنی بیشتر بهت یادبده و صمیمیت رو بینتون بالا میبره.

۹-اگر حقوقت کافی نیست یا محل کارت رو عوض کن یا تخصصت رو ببر بالا

این نکته هم خودش گویا هست و فکر نمیکنم چیزی برای توضیح دادن بخواد!

 ۱۰-رزومه خوب داشته باشید

حتی اگه کارتون خیلی خوب هم باشه ولی اگه ندونید که چطور خودتون رو باید برای کارفرما پرزنت کنید مطمئناً قافیه رو خواهید باخت و قیمت خودتون رو پایین خواهید آورد، تخصص شما مثل یک کالا هست که شما فروشنده اون به مشتری هستید که در این میان کارفرما نقش مشتری رو برای شما بازی میکنه پس سعی کنید یه روزمه خوب برای خودتون درست کنید، چیزی که آدم با دیدنش نه خنده ش بگیره و نه گریه ش!

امیدوارم این چندتا توصیه بهداشتی بتونه کمکی باشه برای دوستانی که نمیدونن چطوری میشه از صنعت نرم افزار بطور مستقیم کسب درآمد داشت.

دیدگاه های مقاله

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه
تاکنون دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده است
افزودن مقاله
توصیه های بهداشتی برای برنامه نویس شدن

میلاد فلاحی

۱ سال پیش